Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Середа, 25 січня 2023, 12:41

У Львові в рамках першого етапу впровадження е-квитка видали понад 160 тисяч пільгових ЛеоКарт

львівські маршрутки

Зараз у місті готуються до ІІ етапу функціонування електронного квитка.

Про це повідомляє ЛКП "Львівавтодор" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні в рамках І етапу впровадження е-квитка "ЛеоКарт", який стартував 13 січня 2022 року й отримав назву "Освіта пільговика", стартувала видача карток пільговим категоріям населення Львівської ОТГ.

Наразі видали понад 162 тисячі карток "ЛеоКарт". З них майже 26 тисяч учнів отримали "ЛеоКарт" централізовано через школу.

"Працівники відділу з контролю навчили 90 тисяч пасажирів пільгових категорій користуватись картками. Власники карток активно ними користуються. Так, на кінець 2022 року зафіксовано понад 1,2 млн валідацій у громадському транспорті. Системою АСОП обладнано усі транспортні засоби, які надали перевізники" – йдеться у повідомленні.

Зараз ЛКП "Львівавтодор" готується до ІІ етапу функціонування е-квитка.

"Напрацьовано механізм реалізації загальних транспортних "ЛеоКарт" та визначено формат мережі роздрібної реалізації карток. Вже укладено низку договорів на встановлення TVM-автоматів з продажу туристичних карток та поповнення загальних транспортних карток" – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, восени 2022 року щодо впровадження е-квитка виник скандал: підрядна організація "Аствелл Софт" заявила, що Львівська міська рада блокує запуск проєкту е-квитка у місті. Натомість міська рада звинуватила цю компанію, обов'язком якої було налаштувати систему взаємодії між усіма компонентами проєкту з впровадження електронного квитка у Львові, у невиконанні своїх зобов’язань.

Через це у листопаді минулого року депутати доручили департаменту транспорту Львівської міськради надати повну інформацію щодо усіх супутніх договорів при впровадженні е-квитка у Львові.

Зараз ЛКП "Львівавтодор" вносить корективи в технічне завдання до публічної закупівлі та повторно оголосить тендер.

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків, а повний запуск е-квитка у Львові мав відбутися у червні цього року. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.