Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Понеділок, 7 листопада 2022, 11:15

У Львові з'ясують ситуацію щодо впровадженням е-квитка у місті

львівські маршрутки

Депутатська комісія доручила департаменту транспорту міськради надати повну інформацію щодо усіх супутніх договорів при впровадженні е-квитка у Львові.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Під час засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради директор департаменту транспорту Олег Забарило заявив, що головною причиною невпровадження е-квитка у Львові є невиконання чеським підрядником своїх зобов'язань за контрактом.

"Ми намагалися зрозуміти, чому на противагу іншим містам України, для Львова е-квиток виявився таким багатостраждальним. Як з'ясувалось із почутих пояснень, головною причиною невпровадження е-квитка у Львові є невиконання чеським підрядником своїх зобов'язань за контрактом, через, начебто, неможливість відрядження до Львова своїх працівників для завершення робіт у зв'язку із війною.

Хоча це не заважає приїжджати в Україну та до нашого міста численних закордонних гостей, у тому числі прем'єра Чехії. Окрім того виявилось, що крім багатомільйонного основного контракту під егідою ЄБРР існує низка так званих допоміжних угод, укладених "Львівавтодором", які теж не виконані" – наголосив депутат фракції Європейська Солідарність у Львівській міській раді, секретар комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Володимир Лесик.

За його словами, комісія вирішила перевірити наявність усіх супутніх договорів при впровадженні е-квитка у Львові.

"Ми доручили Олегу Забарилу надати повну інформацію щодо усіх супутніх договорів при впровадженні е-квитка у Львові. Скільки є таких угод, який їхній бюджет та який стан їхнього виконання? Це спровоковано тим, що львів'яни не розуміють, чому у Львові досі не запроваджено електронний квиток у транспорті при тому, що витрачено мільйони євро і гривень. А розмови про повноцінне запровадження тривають роками. Сьогодні міські чиновники пояснюють ситуацію форс-мажорними обставинами, оскільки війна. Чи так це? З'ясуємо" – додав Володимир Лесик.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року підрядна організація ТОВ "Аствелл Софт" заявило, що Львівська міська рада блокує запуск проєкту е-квитка у місті. Натомість міська рада звинуватила цю компанію, обов'язком якої було налаштувати систему взаємодії між усіма компонентами проєкту з впровадження електронного квитка у Львові, у невиконанні своїх зобов’язань.

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків, а повний запуск е-квитка у Львові мав відбутися у червні цього року. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.