Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

"ЛеоКарт"

Четвер, 22 червня 2023, 13:06

У міськраді Львова оприлюднили двотижневі результати тестування е-квитка

"ЛеоКарт"

Безготівкова оплата працює на маршрутних автобусах №1А, 3А та №10.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У з 5 червня Львові розпочали тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через електронний квиток в комунальних автобусах №1А, 3А та №10. 

Як пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, на цих маршрутах працює 50 контролерів, які роз’яснюють як валідуватися, наголошують, що якщо оплатили у водія, то обов’язково потрібно взяти квиток, пояснюють як працює сама система, а саме: коли з картки буде знято повну оплату за проїзд.

"За результатами двох тижнів маємо такі дані: 68% пасажирів купує квитки у водія, 28% користуються валідацією як пільгова категорія, і приблизно 5% пасажирів оплачують безготівково. За цей час було виявлено 400 осіб, які мають пільгу, але ця пільга не дає права на безкоштовний проїзд у міському громадському транспорті. 900 пасажирів не оплатили ні у водія, ні не завалідувались.

Також є випадки, коли пасажири залишають квиток у водія. А це – можливість для зловживань, бо водій може продати його ще раз" – наголосила Ірина Маруняк.

Вона додала, що з 27 червня безготівкова оплата у тестовому режимі запрацює на ще одному міському маршруті. Це буде маршрут, який обслуговує приватний перевізник.

Загалом, за інформацією ЛКП "Львівавтодор", за два тижні тестової роботи системи безготівкової оплати в автобусних маршрутах №1А, 3А та №10:

- понад 8 тисяч пасажирів скористалися безготівковою оплатою за проїзд;

- понад 140 тисяч пасажирів оплатили проїзд готівкою у водія та отримали разовий паперовий квиток, що фіксується у системі АСОП;

- зафіксовано понад 50 тисяч валідацій пільгових ЛеоКарт пасажири, які мають 100% пільгу на проїзд.

Нагадаємо, тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через електронний квиток в автобусах №1А, 3А та №10 планують до 30 червня цього року.

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків, а повний запуск е-квитка у Львові мав відбутися у червні 2022 року. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Наприкінці січня цього року у місті розпочали готуватися до ІІ етапу функціонування електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.