Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газове родовище

loda.gov.ua

Середа, 22 листопада 2023, 12:35

Підсудові йорданці хочуть поставити ще 3 газові свердловини на Львівщині

газове родовище

Газова компанія, щодо якої триває кримінальне провадження і яка належить йорданцям, планує спорудити три нові свердловини на території Львівщини.

Про це йдеться на сайті департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

Впродовж 19-21 грудня цього року у Львівській області стартують громадські слухання з оцінки впливу на довкілля щодо планованої діяльності ТОВ "Експерт Петролеум Україна".

Зокрема, компанія планує спорудити три свердловини на території Львівщини, у Передкарпатській нафтогазоносній області Західного нафтогазоносного регіону України:

- свердловину №703 Більче-Волицька, Більче-Волицького газового родовища;

- свердловину №90 Летнянська, Летнянського газоконденсатного родовища;

- свердловину №17 Грудівська, Грудівського газоконденсатного родовища.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Експерт Петролеум Україна" зареєстроване з 2020 року у Києві, займається наданням допоміжних послуг у сфері добування нафти та природного газу. Компанія належить Expert Petroleum SPV SARL із Люксембурґу, а її кінцевими бенефіціарами є Сухтіан Гіат Мунір Реда, Сухтіан Мугіт Гіат Мунір, Сухтіан Файзал Гіат Мунір, Сухтіан Муна Гіат Мунір з Йорданії.

Директором компанії є Вікторія Сергеєва, яка, за інформацією видання "Наші гроші", у 2015 році на круглому столі в енергокомітеті ВРУ представляла ТОВ "РВE Деа Україна" Михайла Фрідмана.

Станом на сьогодні поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) щодо користування ТОВ "Експерт Петролеум Україна" Більче-Волицьким газоконденсантним родовищем, спецдозволом на яке володіє АТ "Укргазвидобування".

Нагадаємо, у 2021 році ТОВ "Експерт Петролеум Україна" отримало дозвіл на будівництво дотисної компресорної станції для додаткового добування газу у селі Кавське Стрийської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.