Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Стрийське газопромислове управління

wikipedia.org

Субота, 11 грудня 2021, 15:32

Експерт петроліум будує станцію для додаткового добування газу на Стрийщині

Стрийське газопромислове управління

ТОВ "Експерт петроліум Україна" у селі Кавське Стрийської тергромади побудує дотисну компресорну станцію (ДКС) для додаткового добування газу.

Про це йдеться у повідомленні про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, опублікованому на сайті Стрийської міськради. 

ДКС збудують на базі компресорної установки гвинтового типу, що вже діє.  Для забезпечення роботи компресорної установки передбачений відбір і подача паливного газу з улаштуванням вузла обліку на площадці ДКС.

Раніше у ЗМІ повідолялось, що у квітні 2020 року "Укргазвидобування" уклало договір на 15 років з Expert Petroleum PEC, який є керівним органом ТОВ "Експерт петроліум", зі збільшення видобутку газу на загальну суму 7,43 млрд грн. 

За оцінками "Укргазвидобування", ця співпраця протягом перших п'яти років дозволить видобути додатково щонайменше 300 млн  куб. м газу на 13 малих родовищах у західній Україні.

"Експерт Петролеум Україна" є дочірнім підприємством компанії "Expert Petroleum Solution SRL" (Румунія). 

"Expert Petroleum Solutions" заснована у 2005 році та нині працює в Україні, Індії, Анголі, Казахстані та Північній Африці. Київська "Експерт Петролеум Україна" була зареєстрована 13 квітня 2020 року. Засновником є компанія "Expert Petroleum SPV SARL" із Люксембурґу, а кінцевими бенефіціарами – компанії "Expert Petroleum Founders SARL" із Люксембурґу, "GMS Specialized Services" із Бахрейну, "GMS Holdings" із Кайманових островів і Гіаф Мунір Реда Сухтян (Ghiath Muneer Reda Sukhtian) з Йорданії. Такими є дані аналітичної системи Yuocontrol.

Газове родовище в селі Кавське також входить у програму співпраці. Кавське газове родовище належить до Більче-Волицького нафтогазоносного району Передкарпатської нафтогазоносної області Західного нафтогазоносного регіону України. Розташоване на відстані 10 км від Стрия на території Кавської сільської ради.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.