Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

електропостачання

Вівторок, 28 листопада 2023, 12:23

В Україні створили мапу інтернет-провайдерів, які працюватимуть під час блекаутів

електропостачання

Мінцифри запустило сервіс, який дозволяє перевірити готовність інтернет-провайдерів до тривалих відключень світла.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Міністерство цифрової трансформації разом з ЛУН Місто створили мапу, де можна легко й швидко перевірити, чи готовий ваш провайдер до можливих знеструмлень. Або знайти найближчого підготовленого й подати заявку на підключення.

"Це дасть змогу українцям краще підготуватися до зими й навіть в умовах блекаутів залишатися на зв’язку, працювати та вчитися онлайн. Зараз мапа доступна для жителів Києва. У планах  масштабувати її на інші великі міста України. Щоб кожен міг залишатися онлайн до 72 годин навіть в умовах відключень електрики" – йдеться у повідомленні.

На мапі можна перевірити готовність вашого провайдера до відключень електрики, знайти найближчих провайдерів, які забезпечують інтернет від 4 до 72 годин, дізнатися вартість підключення та щомісячну абонплату за інтернет-послуги, а також звернутися до провайдера та подати заявку на підключення до інтернету, стійкого до знеструмлень.

Крім того, там можна залишити відгук про те, чи справді доступний інтернет від вашого провайдера під час відключень. Він відображатиметься для інших користувачів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.