Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Сомик

Фб ЄС Львів

Середа, 29 листопада 2023, 18:23

У Львові підтримали програму "Майданчик змін" для закладів дошкільної освіти

Наталія Сомик

Львівські депутати підтримали Програму "Майданчик змін" для закладів дошкільної освіти Львівської громади на 2024-2027 роки.

Сьогодні, під час засідання постійної комісії освіти і науки Львівської міської ради, депутати підтримали Програму "Майданчик змін" для закладів дошкільної освіти Львівської громади на 2024-2027 роки. 

Йдеться про пілотний проєкт, який має на меті повністю переформатувати роботу дитячих садочків.

"У трьох садках Львова працюватимуть з дітками віком від 12 місяців. Це гарний європейський досвід ранньої соціалізації дитини, який ми сьогодні переймаємо від Верхньої Баварії. Саме за німецькою методикою, у наших садках працюватимуть з дітками від одного року. Поки що зміни стосуватимуться закладів дошкільної освіти № 102, № 149 та № 88, чиї працівники матимуть можливість запозичувати німецький досвід", – зазначила депутатка фракції Європейська Солідарність Наталія Сомик.

Також після рішення комісії освіти і науки у Львові створять комунальну кстанову "Постір можливостей святого Антонія", де навчатимуть професій дітей з інвалідністю.

"В установі дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Личаківського району існує відокремлений підрозділ, який працює з дітьми з інвалідністю. Це діти-підлітки зі складними формами аутизму, діти з синдромом Дауна та іншими хворобами. Ми підтримали пропозицію створити окрему комунальну установу, адже їхня діяльність буде спрямована на професійну орієнтацію. Ми також розглядаємо можливість створення там кваліфікаційного центру підтвердження професійних навичок", – розповіла Наталія Сомик.

Додамо, що у проєкті бюджету на 2024 рік буде близько 13 мільярдів гривень, попередньо з них на освіту – 4 704,9 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.