Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

autocentre.ua

Вівторок, 12 березня 2013, 19:22

Продукція ЛАЗу пройшла європейську сертифікацію

Львівський автомобільний завод пройшов європейську сертифікацію своєї продукції і планує брати участь в тендері на постачання міського транспорту до Болгарії на суму 100 млн. євро.

Про це повідомив голова наглядової ради ЛАЗу Ігор Чуркін, інформує Дело.

20 березня на ЛАЗі планують відновити виробництво. Наразі воно простоює через борги місцевої влади перед заводом, інформує видання.

За словами Ігоря Чуркіна, найбільшим боржником ЛАЗу є Київ, який винний заводу 63 млн. грн. Борг Львова становить 25 млн. грн., проте він є найбільш "некоханим" боржником компанії.

"Із Львовом важко працювати. Міська влада не йде назустріч. Львів не платить вже три роки. Всі суди у них ми вже виграли, будемо забирати нашу продукцію", – каже Чуркін.

Водночас, за інформацією видання Українські новини, ЛАЗ розглядає можливість відкриття виробництва в Росії.

"Готуємось до того, що будемо відкривати виробництво в Росії. Іншого шляху немає, російська влада наполегливо змушує всіх охочих продавати на російському ринку відкривати виробництво в Росії. При цьому це має бути повний цикл виробництва. Проте з іншого боку, вони створюють кластери. Ми задаємо параметри, держава будує такі цехи, які нам потрібні, і здає їх нам в оренду приблизно по 8 дол. за 1 кв м", – сказав Чуркін.

Він, проте, зауважив, що найближчим часом підприємство поки що не планує відкрити виробництво в Росії, позаяк хоче взяти участь у тендерах.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ЛАЗ планує перенести виробництво міських автобусів зі Львова до Дніпродзержинська, де зараз виробляються автомобілі швидкої допомоги.

На даний момент робота ЛАЗу призупинена. І запустити головний конвеєр завод планує 20 березня, повідомляє РБК-Україна

Як повідомлялося раніше, 28 лютого на пленарному засіданні сесії Львівська міська рада проголосувала за звернення до найвищого керівництва держави на підтримку трудового колективу та акціонерів ЛАЗу. 

Тим часом, міський голова Львова заявляє, що приватизація ЛАЗу є неправочинною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.