Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ТЦК

П'ятниця, 8 грудня 2023, 15:39

В Україні хочуть відкрити доступ до декларацій працівників ТЦК та членів ВЛК

ТЦК

В Україні планують відкрити доступ до декларацій працівників ТЦК та членів ВЛК.

Про це повідомляє РБК-Україна.

В Україні декларації працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та членів військово-лікарських комісій будуть відкритими для публічного доступу.

"Декларації представників ТЦК, а також співробітників ВЛК будуть відкриті. Це є виняток, і це було те, що також говорилося при ухваленні законопроєкту. Враховуючи всі скандали з моніторингом способу життя, все, що було виявлено представників ТЦК, їх декларації однозначно мають бути відкриті. Це була позиція в тому числі й голови антикорупційного комітету, і багатьох інших" – сказала голова Громадської ради при Національному агентстві з питань запобігання корупції Катерини Бутко.

Водночас, за її словами, декларації військовослужбовців, мобілізованих до лав Збройних сил України, та їхніх сімей залишаються закритими з огляду на безпекову ситуацію.

"Ми не кажемо про те, що мають бути відкриті абсолютно всі декларації. Всі розуміють, у який час ми живемо, і очевидно, що через безпекові складові частина декларацій має бути закрита, тому що це декларації людей військових, це декларації співробітників розвідки, це декларації людей, в яких члени сім'ї мобілізувалися, пішли воювати. Звичайно, такі декларації мають бути закриті" – додала  Катерини Бутко.

Також Бутко розповіла, що після ухвалення закону про відновлення декларування та відкриття публічного доступу, відбулося обговорення механізму закриття тих декларацій, які не призначені для публікації.

Нагадаємо, у серпні Володимир Зеленський доручив Валерію Залужному звільнити всіх керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.