Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військкомат на Львівщині

П'ятниця, 11 серпня 2023, 14:56

Зеленський вирішив звільнити всіх керівників обласних ТЦК

військкомат на Львівщині

Володимир Зеленський доручив Валерію Залужному звільнити всіх керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Офіс Президента України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 11 серпня, на своєму засіданні Рада національної безпеки і оборони України, під час розгляду питання щодо перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, дала рекомендації головнокомандувачу Валерію Залужному призначати на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ.

Зокрема, під час перевірки ТЦК правоохоронці виявили випадки корупції, особливо під час проведення загальної мобілізації, які становлять загрозу нацбезпеці та підривають довіру до державних інституцій.

Як заявив президент Володимир Зеленський, наразі правоохоронці відкрили 112 кримінальних проваджень щодо посадовців військкоматів та оголосили 33 підозри.

"Обласні "воєнкоми", міські, районні, працівники ВЛК, інші посадові особи. Зловживання в різних областях: Донецькій, Полтавській, Вінницькій, Одеській, Київській, Львівській. Хтось брав готівкою, хтось – криптовалютою.

Наші рішення такі. Звільняємо всіх обласних "воєнкомів". Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна. Воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – їм можна довірити цю систему комплектування.

Реалізувати це рішення повинен головком Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК перевірятиме Служба безпеки України" – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, на початку серпня правоохоронці викрили масштабну схему видачі довідок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби на Львівщині та ще в дев'яти областях України.

Додамо, у лютому 2022 року Олександра Тіщенка, який на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської обласної ради від партії "Слуга народу",  призначили начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.