Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Середа, 2 серпня 2023, 10:16

На Львівщині та ще в дев'яти областях України викрили масштабну схему ухилення від призову

СБУ

Правоохоронці припинили масштабну схему видачі довідок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Правоохоронці ліквідували масштабну схему нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку на підставі підроблених документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Одночасно було проведено майже 100 обшуків на території Києва, Київської, Полтавської, Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Одеської, Житомирської, Івано-Франківської та Черкаської областей.

"До організації незаконної діяльності причетне керівництво Білгород-Дністровського військкомату та місцевої військово-лікарської комісії, які діяли у складі злочинної групи. Вартість таких "послуг" становила від 7 до 10 тисяч доларів. Сума залежала від платіжної спроможності ухилянта, місця його проживання і терміновості виїзду.

Для пошуку клієнтів посадовці організували розгалужену мережу "посередників", які діяла на Київщині, а також в Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській, Львівській та Полтавській областях. Після оформлення фіктивних документів фігуранти надавали ухилянтам "маршрут" втечі за кордон, який пролягав через міжнародний пункт пропуску "Старокозаче" в Одеській області" – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці виявили 14 осіб, які придбали повний пакет фальшивих документів і збиралися втекти за межі України. Також під час обшуків за місцями роботи і проживання злочинців поліція вилучила комп’ютерну техніку і документи з доказами злочинної діяльності.

Також виявлено великі суми готівки в різній валюті, яка була отримана злочинним шляхом.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання для них запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.