Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція

suspilne.media

Понеділок, 11 грудня 2023, 09:43

У Львові рідні полонених захисників Азовсталі влаштували акцію підтримки

акція

Родичі закликають владу врятувати життя захисників Маріуполя.  

Про це повідомляє Суспільне.

У неділю, 10 грудня, у Львові, рідні полонених захисників Маріуполя вийшли на акцію підтримки. Цим вони хотіли нагадати, що члени їхніх сімей понад 1,5 року перебувають у полоні. Рідні захисників принесли плакати із закликами: "Не мовчи — полон вбиває", "Моє серце майже два роки у полоні", "Де Азов?" та іншими.

Як зазначили організатори, вони намагаються привернути увагу до відсутності обмінів, а також вкотре нагадати про необхідність дій міжнародних організацій, зокрема "Червоного хреста" і ООН.

"Ми прагнемо, щоб кожен пам'ятав про оборонців "Азовсталі", які понад 560 днів знаходяться в катівнях ворога, та боровся за їхнє визволення. Пам'ятайте, що полон  не опція збереження життя, що полон  вбиває. Що поки ви займаєтесь буденними справами, можете спокійно жити, кохати, пити каву, їсти смачну їжу, що приготувала мати або дружина, гуляти зі своїми дітьми, купувати подарунки близьким до Різдва  їх другий рік катують"  кажуть організатори.

Серед учасників акції мама 22-річного військовополоненого захисника Маріуполя Надія. Жінка розповіла, що у її сина день народження у травні. Два роки це свято він зустрічає у полоні.

"Хочеться звернути увагу на діяльність всесвітніх організацій, щоб наша влада на них тиснула, тому що наших звернень вони не чують. У планах щосуботи або через суботу виходити на акцію, тому що до того нас просили не робити акцій до кінця листопада. Листопад закінчився, а досі ніяких обмінів" – каже мама військовополоненого Надія.

Акція у Львові тривала понад годину. Такі ж акції 10 грудня відбулися у Вінниці, Одесі та Черкасах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.