Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Mariupol Reborn

city-adm.lviv.ua

Четвер, 29 червня 2023, 10:48

Побратими Ахметова розпочинають відродження Маріуполя у Львові

Mariupol Reborn

У Львові відкрили платформу відродження Маріуполя, офіс якої запрацював на вул. Ференца Ліста, 6.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 28 червня, у Львові у межах Lviv Urban Forum відкрили платформу стратегічного та архітектурного моделювання – Mariupol Reborn та перший офіс цього проєкту, що знаходиться на вул. Ференца Ліста, 6.

"Сьогодні відкривається центральна платформа саме у Львові, яка буде відповідати за формування гіпотез, стратегій, планів. Саме тут, у Львові, ми побудуємо майбутнє Маріуполя.

Також, незабаром буде відкрито платформу у Дніпрі. Тут відповідатимуть на питання відновлення водопостачання, освітлення тощо. А на питання отримання фахової експертизи наших напрацювань, отримання необхідних знань відповідатиме платформа у Варшаві", – наголосив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Він додав, що над планом відбудови Маріуполя вже працюють архітектори, урбаністи та експерти світового рівня.

Зазначимо, що Mariupol Reborn – наймасштабніший в Європі проєкт відродження міста з часів Другої Світової війни. Його підтримали муніципалітети Львова, Вільнюса (Литва), Гданська (Польща), Утрехта (Нідерланди). Також готові співпрацювати партнери з Японії, Польщі, США. 

Нагадаємо, що наприкінці лютого цього року міський голова Львова Андрій Садовий та міський голова Маріуполя Вадим Бойченко підписали декларацію солідарності щодо відродження Маріуполя та допомоги іншим містам України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.