Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 28 лютого 2023, 15:45

Садовий офіційно перетворює Львівську міську раду на філіал пана Ахметова

Андрій Садовий

Львів та Маріуполь об'єднають зусилля у відбудові українських міст.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 28 лютого, у примішенні Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий та міський голова Маріуполя Вадим Бойченко підписали декларацію солідарності щодо відродження Маріуполя та допомоги іншим містам України.

"Сьогодні Львівська міська рада є також приміщенням для Маріупольської міської ради. І ми сьогодні підписали декларацію солідарності, тому що це наш обов'язок – відбудувати і зробити Маріуполь прекрасним. Також ми надали приміщення для офісу колегам з Маріуполя, де вони можуть працювати" – наголосив Андрій Садовий.

Як пояснив міський голова Маріуполя, відродження міста коштуватиме 14 млрд грн, а декларація солідарності – спільна позиція європейської спільноти та українських міст щодо відбудови Маріуполя та України загалом.

Зазначимо, що влітку 2022 року у Львові відкрили центр підтримки "Я – Маріуполь", де переселенці з Маріуполя отримують гуманітарну, інформаційну, консультаційну, медичну та психологічну допомогу.

Додамо, що Вадим Бойченко з 2015 року є міським головою Маріуполя. Впродовж 2010-2013 років він перебував на посаді начальника управління дирекції з персоналу ТОВ "Метінвест Холдинг", що належить бізнесмену Рінату Ахметову.

Крім цього, у 1995-2010 роках Бойченко працював у ВАТ "МК "Азовсталь", що входить до групи "Метінвест" Ахметова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.