Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військова частина

Середа, 10 січня 2024, 14:40

На Львівщині проведуть заходи базової підготовки українців до національного спротиву

військова частина

Максим Козицький розпорядився організувати та провести в області заходи базової підготовки українців до національного спротиву на 2024 рік.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 1218/0/5-23ВА від 12 грудня 2023 року.

Максим Козицький схвалив рішення про порядок організації й проведення у Львівській області заходів базової підготовки громадян України до національного спротиву на 2024 рік.

"Зобов'язую командирів військових частин А7031, А7381, командирів військових частин розташованих на території області, начальників РВА, голів територіальних громад забезпечити реалізацію програм на 2024 навчальний рік" – йдеться у розпорядженні.

Також Козицький зобов'язав начальників РВА, голів ОТГ Львівщини при плануванні місцевих бюджетів на 2024 рік передбачити фінансування програми підготовки громадян до нацспротиву, яку треба розробити терміном на три роки з подальшим щорічним фінансуванням.

Сюди входить закупівля та утримання навчально-матеріальної бази, тактичних полів, оплата праці інструкторів, надання послуг з перевезення автотранспортом навчальних груп до місць проведення занять тощо.

Крім цього, керівники територіальних громад області мають створити навчальні групи з-поміж українців у віці від 18 до 60 років, які не проходили службу в ЗСУ, по 15-20 громадян для підготовки до національного спротиву в 2024 році та наступних роках. 

Нагадаємо, у травні 2023 року Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким зменшила граничний вік призовників на військовому обліку з 27 до 25 років.

Також торік у вересні Козицький розпорядився провести приписку українців до призовних дільниць області у 2024 році. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.