Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Парубій

П'ятниця, 22 грудня 2023, 15:00

Парубій вважає Параску та Паску рейдерами обласного Будинку вчителя

Володимир Парубій

Директор Будинку вчителя виступив із заявою проти приєднання їхнього закладу до обласної науково-педагогічної бібліотеки.

Сьогодні, 22 грудня, директор Львівського обласного будинку вчителя Володимир Парубій назвав голову депутатської комісії обласної ради з освіти Парасковію Дворянин та директора департаменту освіти і науки ОВА Олега Паску рейдерами, які загрожують Будинку вчителя.
 
"Те, що робиться останнім часом довкола Будинку вчителя, має ширше значення, яке відображає в якісь мірі нинішню ситуацію у нас в Україні. В даному випадку проявилося одне з недоліків життя нинішнього суспільства. На поверхню вспливають люди, в яких нема ні моралі, ні гідності, ні порядності, які несуть зло. Фальшиві. Вони шкодять не тільки Будинку вчителя, а й викликають обурення у людей цілого регіону" 
– заявив Володимир Парубій.
 
Зазначимо, 25 жовтня голова депутатської комісії обласної ради з освіти Парасковія Дворянин написала на своїй сторінці у Facebook, що обласна депутатська комісія освіти глянула Будинок вчителя та розгляне план розвитку Будинку вчителя, які готує департамент освіти і науки.
 
"Будинок вчителя викликав змішані відчуття - більше суму, ніж радості, більше сорому, ніж задоволення, більше роздратування, ніж гордості. Очевидно бракує коштів, щоб довести цю прекрасну будівлю, колишній палац Бєльських. до ладу. Але найбільше бракує міцної управлінської руки! І це - найважливіше!" – написала Парасковія Дворянин. 
 
 
Володимира Парубія обурив такий пост, оскільки він зазначає, що жодної зустрічі та розмови з колективом не було, а подана інформація є брехнею. Його також вражають коментарі під цим постом, у яких звинувачують колектив Будинку вчителя у неробстві.
 
"Цих коментарів було десь сторінок 10-15 тексту, і жодного слова правди. Два місяці мене і весь колектив обливали брудом. Виявляється вони готували гру своїх протиправних дій і самі це розуміли. Це те ж саме, що приєднати обласну раду до якогось навчального закладу, як нас до якоїсь бібліотеки, де для нас навіть немає місця" – пояснив Володимир Парубій.
 
Вже 30 листопада комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради вирішила виділили додаткові приміщення Малій академії наук, яка розташована у приміщенні обласного Будинку вчителя на третьому поверсі. Тоді ж директор департаменту освіти і науки ОВА Олег Паска повідомив, що є бачення приєднати Будинок учителя до обласної науково-педагогічної бібліотеки, а їх приміщення передати Малій академії наук.
 
"Вони вибрали ширму. Ми це робимо мол для Малої академії. Шановні, та мала академія має стільки приміщень, що нам і всім іншим позашкільним закладам можна заздрити. Вони мають  в нас п'ять великих кімнат, в університеті, плюс декілька десятків аудиторій, які, як правило, напівпорожні. Їм дай Боже освоїти, те що вони мають" – додав Володимир Парубій.
 
У той ж час Парасковія Дворянин та Олег Паска відреагували на заяви, та написали на своїх сторінка у соцмережі "Талановиті діти - не рейдери! Вони майбутнє нашої країни!".
 
 
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.