Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб М. Козицького

Вівторок, 9 січня 2024, 11:45

Козицький привселюдно зрікся діяльності бізнесмена Гринкевича

Максим Козицький

Голова Львівської ОВА Максим Козицький, заявив, що ніяк не причетний до можливої протиправної діяльності Ігоря Гринкевича в Міноборони.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Facebook

За його словами, зараз соцмережами активно ширяться дописи з критикою львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, підозрюваного у корупції. Зокрема, щодо його можливої протиправної діяльності на тендерах з Міноборони і при цьому часто використовують фото, на якому зображені бізнесмен, Козицький і голова Львівської облради Юрій Холод у приміщенні адміністрації.
 
"Офіційно заявляю: як начальник Львівської ОВА я не знайомив Ігоря Гринкевича з посадовими особами МОУ і жодним чином не сприяв його співпраці з МОУ" – заявив Максим Козицький.
 
Він пояснив, що це фото зробили під час підписання тристороннього меморандуму між Львівською ОВА, БО "Благодійний фонд "HOPE.UA", представником якого є Ігор Гринкевич, та Львівською облрадою. Він зазначив, що цей фонд є великою та відомою благодійною організацією, тому не виникало жодних сумнівів щодо її діяльності.
 
 
"Насамперед наголошую: ні я, ні Львівська обласна військова адміністрація не маємо жодного стосунку до можливої протиправної діяльності Ігоря Гринкевича на закупівлях Міноборони. Якщо така діяльність мала місце, то правоохоронні органи та суд мають дати правову оцінку йому і всім тим особам, які з ним співпрацювали. Винні повинні понести максимально суворе покарання" – написав Максим Козицький.
 
Він також зазначив, що співпрацю з компаніями Гринкевича розпочали ще у 2012 році. До цього часу щодо двох компаній Ігоря Гринкевича порушили два кримінальних провадження. В одному випадку були заактовані роботи, яких не зробили, в іншому – не в повному обсязі поставлене обладнання. Однак, Попри невиконані роботи і кримінальні справи, за часів Козицького не відмовились від співпраці з компаніями Гринкевича і підписали ще три угоди.
 
"Перша угода – школа-довгобуд у смт. Гірник, розпорядження про реконструкцію якої прийняли ще у далекому 2016 році. Договір з компанією Гринкевича підписали у 2022 році. Попередній підрядник, якого обрали ще до мого приходу в ЛОВА, актував роботи, які по факту не були виконані. Компанія Гринкевича не лише у коротші терміни завершила роботи, зараз ми чекаємо сертифіката від ДІАМ, щоб діти вже почали вчитись у ній.
 
Друга угода – школа-довгобуд у селі Черниця, реконструкцію якої почали ще у 2008 році. Угоду з компанією Гринкевича підписали минулого року. За 3,8 млн гривень замінили вікна, частково утеплили перекриття горища, щоб коробка будівлі банально не руйнувалась.
 
Третя угода – будівництво центру безпеки громадян у селі Східниця. Попередня компанія не встигала з термінами будівництва і тому ми минулого року змінили її на компанію Гринкевича. Плануємо центр відкрити вже цього року. Все залежить від фінансування" – пояснив Максим Козицький.
 
 
Він наголосив, якщо львівський бізнесмен займався незаконною діяльністю, то повинен понести максимально суворе покарання.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування. За неофіційними даними, йдеться про постачальника одягу для ЗСУ Гринкевича. 

30 грудня 2023 року йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429 млн 440 тис. гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.