Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Золочів

Середа, 10 січня 2024, 15:15

У Золочеві 80 га землі, які майже 10 років тому продали на аукціону, повернули у власність громади

Золочів

Підприємець незаконно передав ділянку в суборенду товариству, яке розорало її та використовувало для вирощування бобових культур.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Суд задовольнив позов Золочівської окружної прокуратури до суб’єкта господарювання. Прийнято рішення про стягнення орендної плати, розірвання договору оренди землі та зобов’язано повернути її територіальній громаді.

Мова йде про земельну ділянку загальною площею майже 80 га. Вона знаходиться на території Золочівської територіальної громади.

"Встановлено, що у 2015 році товариство за результатами аукціону придбало право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення. Вид угідь – пасовища. Відтак, вказана земельна ділянка мала занижену оціночну вартість та відповідні орендні платежі" – йдеться у повідомленні.

Також відповідач понад рік ухилявся від сплати орендної плати за користування землею. Більше того, підприємець без погодження міської ради, передав вказану земельну ділянку в суборенду товариству. Останнє незаконно розорало вказані землі та використовувало їх для вирощування бобових культур.

За таких обставин суд погодився з доводами прокурора про наявність підстав для задоволення позову в інтересах держави.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.