Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт пропуску з Польщею

StrazGraniczna

Четвер, 18 січня 2024, 09:21

У пункті пропуску Нижанковичі-Мальховіце призупинили запис в е-чергу перетину кордону

пункт пропуску з Польщею

Водіям вантажівок, що були зареєстровані на Нижанковичі рекомендують їхати через пункт пропуску "Краківець – Корчова".

Про це повідомляє Укртрансбезпека на своїй сторінці у Facebook.

У межах реалізації пілотного проєкту розблокування кордону призупинено запис в електронну чергу перетину кордону в МАПП «Нижанковичі-Мальховіце»
 
"З 20:00 17 січня в МАПП "Нижанковичі-Мальховіце" проїзд вантажівок буде здійснюватися за "живою" чергою. До 20:00 вантажівки, які вже були зареєстровані, можуть перетнути цей пункт за онлайн-записом. Далі – лише в "живій" черзі протягом одного місяця" – йдеться у повідомленні.
 
Для тих вантажівок, які зареєстровані в єЧерзі на даний пункт пропуску, але мають іншу дату заїзду, є дві опції.
 
Перша – перетин кордону через пункт пропуску "Краківець – Корчова". Завдяки домовленостям на рівні Державної прикордонної служби України з польськими колегами, цей пункт пропуску щоденно буде пропускати додатково 100 порожніх вантажівок з тих, що були зареєстровані на Нижанковичі.
 
"Для запобігання непорозумінь та забезпечення стабільного руху після 20:00 онлайн-черга на "Нижанковичі-Мальховіце" буде перейменована на "Краківець – Корчова для порожніх вантажівок". Порядок запису та час перетину кордону буде збережений. Фахівці служби підтримки єЧерга сьогодні починають проактивно зв'язуватися із водіями та інформувати про цю можливість" – повідомляє у Укртрансбеці. 
 
 
Також є другий варіант – скасування запису на "Нижанковичі-Мальховіце" та постановці в іншу чергу. Це може бути той самий пункт пропуску, але вже в "живу чергу" або ж інші пункти, де діє єЧерга. Наприклад, "Ягодин – Дорогуськ" чи "Устилуг – Зосін".
 
Нагадаємо, 16 січня польські перевізники розблокували три пункти пропуску, у яких проводили акції протесту. 

Додамо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною, а з 23 листопада повністю перекрили рух для вантажівок через пункт пропуску "Шегині".

З 4 грудня пункт пропуску "Угринів – Долгобичув" відкрили для проїзду порожніх вантажівок на виїзд з України, а Укрзалізниця почала поїздом перевозити вантажівки через кордон з Польщею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.