Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску з Польщею

dpsu.gov.ua

Четвер, 23 листопада 2023, 12:40

Поляки заблокували для проїзду вантажівок ще один пункт пропуску на Львівщині

пункт пропуску з Польщею

Польські перевізники повністю перекрили рух для вантажівок через пункт пропуску "Шегині".

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Сьогодні, 23 листопада, близько 10.30 поляки заблокували для вантажівок дорогу до польського пункту пропуску "Медика", суміжного з українським пунктом пропуску "Шегині".

Відтак заблокованими для проїзду вантажівок є всі 4 пункти пропуску на кордоні з Польщею, через які здійснюється пропуск вантажівок вагою понад 7,5 тонн.

"Блокування руху може тривати з 23 по 26 листопада. На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1400 вантажівок. Водночас організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусам та легкового транспорту" – наголошують прикордонники.

Зазначимо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною: ускладнено рух вантажного транспорту у пунктах пропуску "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне" та "Ягодин – Дорогуськ". 

Станом на ранок сьогодні на цих напрямках з боку суміжної сторони на в’їзд в Україну очікують 2600 вантажівок.

Нагадаємо, раніше на заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям, а поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою.

Польські перевізники мають намір продовжити протест на кордоні до лютого 2024 року. Зокрема, вони подали заявку про продовження акції з блокування кордону на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ".

Також до протесту перевізників хочуть приєднатися польські фермери.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.