Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 18 січня 2024, 11:25

На Львівщині затримали адміністраторів Viber-каналу про роздачу повісток

Львів

СБУ заблокувала Viber-канал, який перешкоджав мобілізації мешканців Львівщини та затримала його адміністраторів.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці. 

У СБУ заявили, що заблоковували Viber-канал, який допомагав мешканцям Львівщини уникати мобілізації та оприлюднював інформацію про заходи, які проводять територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні.

"Учасники каналу "зливали" актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Відомості про "локації" перебування працівників ТЦК публікувались в онлайн режимі завдяки інформаторам серед місцевих жителів. Через постійне оновлення інформації Viber-канал набирав чималого розголосу та швидко "нарощував" аудиторію" – наголосили у СБУ.

Співробітники спецслужби встановили особи всіх організаторів цього Viber-канал, у них вилучили мобільні телефони із доказами їхніх дій. Їм загрожує до 15 років ув’язнення згідно з ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.