Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лейла Мелесова-Вальчак

lvivrada.gov.ua

Прес-реліз,   Вівторок, 30 січня 2024, 11:37

У Львові оцифрують музейні експонати, аби зберегти культурну спадщину

Лейла Мелесова-Вальчак

Депутати підтримали проєкт ухвали про затвердження Програми збереження та оцифрування музейної спадщини у Львівській МТГ.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Вчора, 29 січня, під час засідання комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх звʼязків депутати одноголосно підтримали проєкт ухвали "Про затвердження Програми збереження та оцифрування музейної спадщини у Львівській міській територіальній громаді".

Як пояснила голова комісії, депутатка фракції Європейська Солідарність Лейла Мелесова-Вальчак, таке рішення обумовлене тим, що, на жаль, кількість знищених культурних цінностей під час обстрілів та атак – важко злічити.

"Близько 15 тисяч експонатів музейної спадщини ворог вивіз в невідомому напрямку під час окупації Херсону. Зараз важливо зберегти культурне надбання і спадщину українців, тому сьогодні на комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх звʼязків з колегами одноголосно підтримали таку важливу Програму щодо збереження та оцифрування музейної спадщини у Львівській міській територіальній громаді. Це нам дасть змогу оцифрувати та зберегти експонати львівських комунальних музеїв" – додала Лейла Мелесова-Вальчак.

Додамо, для виконання Програми депутати планують залучити і позабюджетні кошти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.