Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Західний Буг

Вівторок, 30 січня 2024, 13:15

За місяць у річці Західний Буг значно погіршилась якість води

Західний Буг

Загалом у грудні в шести річках басейну Західного Бугу та Сяну виявили перевищення норм забруднюючих речовин.

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

У грудні 2023 року спеціалісти Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну провели моніторинг якості поверхневих вод на 23-х затверджених пунктах спостережень в межах української частини басейну річки Вісла.

Найнижчі показники якості води виявили: 

– у річці Полтва – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, важких металів;

– у річці Західний Буг нижче гирла річки Полтва – за вмістом органічних і біогенних речовин;

– у річці Свиня нижче Жовкви, річках Малехівка в селі Малехів, Марунька нижче міста Винники – за вмістом органічних та біогенних речовин;

– у річці Рата (с.Межиріччя) – за вмістом поліароматичних вуглеводнів.

Порівняно з минулим місяцем, погіршилася якість води в річці Західний Буг у Буську та Сокалі за вмістом органічних і біогенних речовин.

Натомість покращилася якість води в річках Полтва, Малехівка, Марунька, Свиня, Завадівка, Вишня і на ділянці Кам’янка-Бузька – Старий Добротвір на річці Західний Буг. 

Зазначимо, моніторинг проводять з метою узагальнення і аналізу інформації про стан водних об’єктів, прогнозування його змін та розроблення науково обґрунтованих рекомендацій для прийняття рішень у галузі використання, охорони вод та відтворення водних ресурсів.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року в семи річках басейну Західного Бугу та Сяну виявили перевищення норм забруднюючих речовин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.