Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Четвер, 1 лютого 2024, 10:59

Минулоріч на медицину Львівщини скерували 13,2 млрд грн

медичний заклад

На фінансування закладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу військовим виділили 208 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

За словами начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, у 2023 році жителям області надали медичні послуги на загальну суму 13,2 млрд гривень. 

Національна служба здоров’я України з державного бюджету на цю мету виділила 10,8 млрд гривень. З місцевих бюджетів області на фінансування енергоносіїв та інших видатків для підсилення якості та розширення переліку медичних послуг скерували 2,4 млрд гривень, з яких 1 млрд грн – видатки обласного бюджету. 

У рамках реалізації програми підтримки галузі охорони здоров’я з обласного бюджету виділили кошти на фінансування закладів, які надають військовим спеціалізовану медичну допомогу, в сумі 208 млн грн,  лікування дітей з інвалідністю – 57 млн грн, медична допомога дорослим з важкими формами захворювань – 58 млн грн, виплату пільгових пенсій – 18 млн грн, оплату комунальних послуг – 205 млн грн, видатки розвитку, які в основному використані на придбання медичного обладнання, – 193 млн гривень.

Також, відповідно до визначених державою повноважень, за кошти обласного бюджету та субвенції з державного бюджету на утримання 7 медичних закладів виділили 232 млн гривень. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.