Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

Понеділок, 5 лютого 2024, 12:28

Біля лікарні на Миколайчука хочуть збудувати будиночки для людей з обмеженими можливостями

лікарня

Для будівників-інтернатів для людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями пропонують виділити ділянку площею 1,8 га.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 2 лютого 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують дозволити КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання" Багатопрофільній клінічній лікарні інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у районі вул. І. Миколайчука.


Згідно з документом, пропонують надати земельну ділянку орієнтовною площею 1,8 га на вул. І. Миколайчука для будівництва та обслуговування будівників-інтернатів для людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями.

"З початку збройної агресії російської федерації проти України, збільшилася кількість громадян похилого віку та людей з обмеженими можливостями ( в тому числі одиноких), які потребують постійної сторонньої допомоги, яка не може бути забезпечена в домашніх умовах. У зв'язку з цим, виникла необхідність будівництва будівників-інтернатів для людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями" – йдеться у пояснювальній записці.

Згідно з прогнозованими суспільними, економічними, фінансовими та юридичними наслідками прийняття ухвали дозволить комунальному підприємству зареєструвати земельну ділянку у Державному земельному кадастрі (присвоїти кадастровий номер) і подати проект землеустрою Львівській міській раді на затвердження.

Нагадаємо, у грудні 2023 році на Миколайчука стартувало будівництво багатоповерхівок для переселенців будівництво на вул. Миколайчука. Поблизу реабілітаційного центру Unbroken за кошти Євросоюзу збудують вісім багатоповерхівок для переселенців. 

Додамо, ще у грудні 2022 року стало відомо, що Єврокомісія виділить 19,5 мільйона євро на будівництво у Львові соціального житла для вимушених переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.