Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 6 лютого 2024, 11:47

До стратегії розвитку медицини Львова долучать поліклініки

До цього стратегія передбачала розвиток лише Територіальних медичних об'єднань Львова.

Під час засідання постійної комісії охорони здоров'я та соціального захисту, депутати звернулися з протокольним дорученням до міського голови Андрія Садового, аби доопрацювати стратегію розвитку медицини.

До цього стратегія передбачала розвиток лише Територіальних медичних об'єднань Львова  розповідає секретар комісії, депутат фракції "Єврпейська Солідарність" у Львівській міськраді Євген Кузик.

"Ми чітко розуміємо, що 70% усіх звернень львів'ян до медичних закладів стосуються, власне, поліклінік. Саме тому виділяти для них мізерні кошти - точно неправильно. Водночас, напередодні ми ініціювали поповнення статутних капіталів кожної поліклініки. Наша ідея проста - пропорційно і рівномірно дбати про всі, без винятків, медичні заклади нашого міста. Вважаємо, що зараз на часі доопрацювати стратегію, включивши також розвиток поліклінік"  прокоментував Євген Кузик.

За словами депутата, питання, яке не мало одноголосного рішення та було перенесеним стосувалося Бюджету розвитку 2024.

"Попередньо ми з колегами одноголосно підтримали рішення про виділення 50-ти мільйонів гривень на поліклініки Львова, а в представленому сьогодні Бюджеті розвитку 2024 на поліклініки було передбачено лише по мільйону гривень. Власне, тому щодо цього питання ми не дійшли консесусу, тож просимо бюджетну комісію, управління економіки віднайти решту суми для наших поліклінік. Крім того, ми просимо віднайти біля 20 мільйонів на закупівлю стерилізаційного обладнання. Відповідну стрічку ми заклали у Бюджет розвитку"  додав Кузик.

Нагадаємо, вже у четвер, 8 лютого депутати зберуться на пленарне засідання сесії Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.