Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 6 лютого 2024, 13:24

Всі 18 закладів профтехосвіти Львівщини передали у підпорядкування облради

Львівська облрада

Львівська облрада затвердила передачу 18 закладів профтехосвіти із державної власності в обласну.

Сьогодні, 6 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили рішення про прийняття з державної власності цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти у спільну власність територіальних громад Львівської області.

"За" проголосували 63 депутати.

Зокрема, в межах реалізації реформи децентралізації уряд передає 18 закладів профтехосвіти Львівщини з державного підпорядкування в обласне, зокрема у комунальну власність Львівської обласної ради.

Майном цих закладів відтепер розпоряджатиметься Львівська обласна рада, яка також отримує всі повноваження з призначення та звільнення їхніх керівників.

Як пояснив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, ще у 2017 році обласна рада своїм рішенням задекларувала готовність отримати ці заклади у свою власність, а у 2020 році Львівщина розробила Стратегію розвитку освіти, яка стосується усієї системи освіти, в тому числі професійно-технічної, на потреби якої впродовж останніх трьох років скерували близько півмільярда гривень.

"Ці кошти було вкладено у ремонт приміщень гуртожитків, створення навчально-практичних центрів, покращення матеріально-технічної бази" – пояснив Олег Паска.

З цих 18 закладів профтехосвіти 9 розташовані на території Львова й вони фіінансуватимуться з міського бюджету, а інші 9 – на території області й фінансуватимуться з обласного бюджету. Це такі заклади:

- Вище професійне училище №11 м. Червоноград;

- Новояворівське вище професійне училище;

- Перемишлянський професійний ліцей;

- Львівське вище професійне училище харчових технологій;

- Львівське вище професійне училище технологій та сервісу;

- Вище професійне училище №34 м. Стрий;

- Стрийське вище художнє професійне училище;

- Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва;

- Львівський професійний ліцей залізничного транспорту;

- Червоноградський професійний гірничо-будівельний ліцей;

- Рава-Руський професійний ліцей;

- Сокальський професійний ліцей;

- Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу;

- Вище професійне училище №20 м. Львова;

- Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва;

- Вище професійне училище №29 м. Львова;

- Вище професійне училище №35 м. Стрия;

- Львівське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту.

 

Наразі депутати доручили управлінню майном спільної власності Львівської облради створити комісії з приймання-передачі цілісних майнових комплексів цих закладів, затвердити порядок проведення конкурсу на посаду керівників цих закладів профтехосвіти та призначити виконуючих обов'язки директорів на час проведення конкурсів.

Нагадаємо, 28 грудня 2023 року на виконкомі Львівської міськради обговорили ризики передачі закладів профтехосвіти Львова в підпорядкування Львівської обласної ради.

Тоді міський голова Львова Андрій Садовий, заявив, що  у разі передачі цих закладів у підпорядкування облради, існує небезпека їхнього скорочення під приводом оптимізації та продажу їхніх майнових комплексів на аукціоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.