Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 8 лютого 2024, 12:40

У Львові визначили сім стратегічних напрямів розвитку міста в умовах воєнного стану

Львівська міськрада

Депутати прийняли ухвалу, якою затвердили стратегічні напрямів розвитку Львова в умовах воєнного стану.

Сьогодні, 8 лютого, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили стратегічні напрямки розвитку Львівської міської територіальної громади в умовах воєнного стану.

"За" проголосували 43 депутати.

Зокрема, йдеться про об’єднання зусиль підрозділів Львівської міської ради, бізнес-середовища, громадськості та наукової спільноти Львівської МТГ в умовах воєнного стану для досягнення перемоги у війні, посилення спроможності міста виживати у складні часи та забезпечення умов для швидкого зростання громади після перемоги.

Як йдеться в пояснювальній записці, проєкт ухвали розроблено спільно з головами фракцій та із залученням Ради конкурентоспроможності, яка включає представників бізнесу, громадського сектору, навчальних та наукових закладів.

Визначено такі сім пріоритетів:

- підтримка ЗСУ;

- розвиток інноваційної економіки;

- розвиток екосистеми людяності Unbroken;

- резилієнс-спроможність виживати у складні часи;

- співпраця з міжнародними партнерами;

- нові сенси в освіті та культурі, національно-патріотичне виховання;

- єдність громади та належне врядування.

Щодо підтримки ЗСУ, то про забезпечення потреб військових підрозділів, підтримка виробництв mil-tech галузі, у тому числі представлення інтересів львівських компаній за межами громади та військова підготовка львів'ян.

Розвиток інноваційної економіки включає визначення пріоритетних напрямів розвитку економіки та реалізація перспективних проєктів, об'єднання закладів вищої і професійно-технічної освіти, бізнесу та науково-дослідних інституцій для прикладного трансферу технологій.

Єдність громади включає розвиток та підтримку громадських об’єднань, волонтерських спільнот і кластерних об'єднань, а також підвищення ефективності роботи системи органів місцевого самоврядування у Львові через її реформування.

Розвиток екосистеми людяності Unbroken – це фахова медична, реабілітаційна та психологічна допомога, створення безбар’єрного середовища та підтримка ветеранської спільноти.

Національно-патріотичне виховання включає підтримку культурних ініціатив, промоцію української культури у світі та підтримку морального духу українців; якісну систему освіти на всіх рівнях; реформування професійно-технічної освіти та впровадження навчання впродовж життя.

Співпраця з міжнародними партнерами – впровадження глобальних та європейських цілей розвитку у Львові, залучення інвестицій та грантових ресурсів в громаду.

Спроможність виживати у складні часи включає забезпечення безперебійної роботи критичної інфраструктури та розробку й впровадження ефективних механізмів реагування на загрози.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.