Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

dbr.gov.ua

Четвер, 8 лютого 2024, 16:06

Посадовці сільради біля Львова організували схему з продажу землі, призначеної для будівництво дороги

затримання

ДБР повідомило про підозру депутату та 5 посадовцям Солонківської сільради, які дозволили незаконно приватизували ділянки під будівництво дороги.

Про це повідомляє Територіальне управління ДБР у Львові на своїй стоірнці у Фейсбуці.

Працівники ДБР повідомили про підозру депутату Солонківської сільської ради, який очолював комісію з агропромислового комплексу сільради, та 5 посадовцям цієї сільради, які незаконно вилучили з комунальної власності три земельні ділянки вартістю 2,7 млн грн.

"Голова постійної комісії з агропромислового комплексу сільської ради вирішив незаконно приватизувати земельні ділянки на території громади. Він знав, що на цій землі мала б пролягти дорога, яка згідно з генпланом Львова мала з’єднати два райони міста.

Голова комісії залучив до оборудки керівника відділу архітектури та містобудування, фахівця земельного відділу Солонківської сільської ради, державного реєстратора та керівника землевпорядної організації.

Фігуранти шукали пільговиків, які мають право на виділення безкоштовних ділянок, щоб використати їх особисті дані. Від імені пільговиків посадовці подали звернення до сільради з проханням надати дозвіл на затвердження проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок у приватну власність" – йдеться у повідомленні.

Після голосування на сесії ці ділянки загальною площею 0,3 га перейшли у власність підставних осіб, проте реально ними розпоряджалися організатори схеми. Продати отримані ділянки посадовці не встигли – суд наклав на них арешт.

Депутату-організатору оборудки та п’ятьом учасникам схеми повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Наразі триває розслідування щодо протиправної передачі інших земельних ділянок у межах червоних ліній проєктованих доріг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.