Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дороги Львівщини

П'ятниця, 9 лютого 2024, 12:22

Депутат сільради передав у приватну власність ділянки, які запроектовані під будівництво дороги біля Львова

дороги Львівщини

Із комунальної власності вибуло три земельні ділянки загальною вартістю 2,7 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури. 

Мешканець Львівщини, перебуваючи на посаді голови земельної комісії сільради, організував незаконне виділення земельних ділянок на користь третіх осіб. Мова йде про землі, які розташовані на запроектованій частині дороги неподалік Львова. Проект будівництва останньої передбачає наявність транспортної розв’язки. Відтак, такі землі не можуть надаватись у приватну власність.

Для цього він залучив ще трьох службовців тієї ж сільради, а також директора приватної землевпорядної організації та держреєстратора однієї із територіальних громад Львівського району.

"Організатор підшукав осіб, із числа своїх родичів, які мали право на безкоштовне набуття земель в межах громади. Після цього, без відома цих осіб, звернувся до сільради з підробленими заявами щодо надання дозволу на відведення їм землі. Спільники з сільради погодили ці дозволи та, разом з організатором, забезпечили позитивне голосування комісії сільради щодо відведення цих ділянок у власність" – йдеться у повідомленні.

Після цього директор приватного підприємства розробив проекти землеустрою без фактичної присутності замовників, а державний реєстратор зареєстрував незаконно оформлені землі для ведення сільського господарства.

Таким чином із комунальної власності вибуло три земельні ділянки загальною вартістю 2, 7 млн грн.

Слідчі дії тривають. За клопотанням прокурора на вищевказані ділянки накладено арешт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.