Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство Львівщини

Понеділок, 12 лютого 2024, 12:14

На Львівщині хочуть створити два нові заповідники

лісове господарство Львівщини

Йдеться про заказники місцевого значення "Чемеринці" та "Мокрий діл", що на Золочівщині.   

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Комісія з питань екології Львівської облради 17 січня та 1 лютого 2024 року зареєструвала проєкти рішень про оголошення об’єктів природно-заповідного фонду – ботанічних заказників місцевого значення "Чемеринці" та "Мокрий діл".

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, таке рішення необхідне для того, щоб зберегти місця зростання флори, які занесені до Червоної книги України та Переліку видів рослин, що потребують охорони в межах Львівської області, без вилучення території у землекористувача. 

На території цих двох об’єктів природно-заповідного фонду ростуть еритроній європейський, зозулині сльози яйцеподібні, лілія лісова та любка дволиста, які занесені до Червоної книги.

Площа заповідника "Мокрий діл" становить 21,8 га,  а "Чемеринці" – 0,94 га, які розсташовані території Гологірського лісництва філії "Золочівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України".

 

Зазначимо, за останні роки через збільшення площі житлових забудов у області на 1% скоротились територія природоохоронного призначення.

Нагадаємо, минулого року Львівська облрада напрацювала проєкт рішення про створення у Червоноградському районі пам'ятки природи "Дуб села Гряда-Мирівка".

Додамо, на Стрийщині та Самбірщині планують створити нові пралісові пам’ятки природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.