Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліхтарів

city-adm.lviv.ua

Четвер, 15 лютого 2024, 14:05

У Львові відреставрували 172 старі вуличні ліхтарі

ліхтарів

У "Львівсвітло" зазначили, що ремонт корпусу світильника дозволяє зекономити до 500 грн на кожному, замість покупки нового.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Працівники ЛКП "Львівсвітло" ремонтують старі світильників, які в різний час демонтували з різних вулиць міста. ТЗа минулий тиждень вдалося відновити 172 вуличні ліхтарі. Їх, за потреби, буде встановлено на місці пошкоджених, які потребуватимуть заміни.

"Коли проводять капітальний ремонт чи реконструкцію якоїсь вулиці, то, зазвичай, проводять заміну електромереж і демонтують старі світильники. Такі світильники потрапляють до нас на склад. Відтак, наші працівники поступово їх ремонтують, і згодом знову ці світильники можна буде використовувати в роботі. Загалом по місту є більше 30 тис. старих світильників. Але, однозначно, що всі заміни не потребують" – розповідають у ЛКП "Львівсвітло".

У підприємстві зазначили, що новий корпус світильника коштує 600 грн, а його ремонт обходиться у 50-100 грн. Тобто на одному світильнику економлять 500 грн. А на ремонті корпусів 100 світильників вже 50 тис. грн.

"Під час ремонту ми працюємо з корпусом і захисним склом/пластиком. Корпус часто ржавіє, у ньому можуть з’явитися отвори, куди буде затікати вода. Ми приводимо корпус у справний стан, чистимо його від іржі і фарбуємо, та дивимося, в якому стані дросель і конденсатор. У вже відремонтований світильних можна буде вкручувати нові енергоекономні лампочки. Тут варто відзначити, що нові лампочки працюють без дроселя. А це значно зменшує саму вагу світильника, бо дросель є найважчим елементом у ліхтарі" – додали у ЛКП "Львівсвітло".

Нагадаємо, на 19 вулицях у центрі Львова та на Сихові замінили вуличні світильники на економні Led-лампи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.