Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

МАФи

ФБ Львів.Містобудування

Понеділок, 19 лютого 2024, 15:24

Підприємці незаконних МАФів біля нового ЦУМу подали до суду на Львівську міськраду

МАФи

Власники восьми МАФів відмовились демонтувати самовільно встановлені конструкції та звернулися до суду щодо такого рішення виконкому.

Про це повідомляють на сторінці "Львів. Містобудування" у Facebook.
 
У Львові продовжують боротися з незаконними МАФами і спорудами, що стоять на комунальній землі без жодних потрібних дозволів. У міськраді вимагають демонтувати вісім павільйонів на вул. Володимира Великого, 59 Б, які самовільно встановлені на комунальній землі, без жодних правових підстав.
 
"Підприємці з цих МАФів, звісно, не платять місту ні копійки. Ще в далекому 2003 році ТзОВ "Біля універмагу" отримало в сервітутне користування 0,54 га міської землі на вул. Княгині Ольги, 106 для обслуговування ринку. І п’ять років платило орендну плату. Згодом офіційно адресу в договорі поміняли. Але договір про користування землею чомусь не продовжили" – йдеться у повідомленні.
 
27 грудня виконавчий комітет прийняв рішення демонтувати незаконні МАФи. Власники повинні були здійснити демонтаж протягом 30 календарних днів, однак вони не скористались такою нагодою і пішли до суду.
 
 
"Ні, рішення Львівського окружного адміністративного суду щодо цих самовільних павільйонів на комунальній землі ще нема. І невідомо, коли буде. Але всередині лютого суд приймає так зване забезпечення позову. Тобто поки місяцями справу розглядатимуть у суді – МАФи і далі незаконно займатимуть комунальну землю. Адже, як пише суддя у своїй ухвалі, "суд дійшов висновку про наявність об’єктивних обставин" для забезпечення позову"– написали у міськраді.
 
Львівська міська рада буде активно відстоювати свою позицію в суді. 
 
Нагадаємо, у Львові хотіли знести 8 кіосків на продуктовому ринку біля нового ЦУМу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.