Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення повітря на Львівщині

Середа, 21 лютого 2024, 11:44

На Львівщині встановлять шість постів для моніторингу якості атмосферного повітря

забруднення повітря на Львівщині

Пости планують встановити у Червонограді, Стрию, Бориславі, Сокільниках, Добротворі та у селі Шабельня.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 21 лютого, під час засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради т. в. о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик повідомила, що цього року в області планують встановити 6 стаціонарних постів моніторингу за якістю атмосферного повітря.

За її словами, пости передбачено встановити:

- у Червонограді (вплив від ДП "Львіввугілля" (шахти регіону), центральної збагачувальної фабрики та промислової зони міста);

- у смт Добротвір (вплив Добротвірської ТЕС ПАТ ДТЕК "Західенерго" та допоміжних підприємств, які забезпечують функціонування ТЕС);

- у Стрию (вплив міжнародної автомагістралі Київ – Чоп і частковий вплив з навітряної сторони промислової зони міста);

- у селі Шабельня Рава-Руської ОТГ (транскордонний вплив та вплив міжнародної автомагістралі Тернопіль – Львів – Рава-Руська).

Крім цього, додатково проєктуються встановити два пости моніторингу за якістю атмосферного повітря у Бориславі (вплив від НГВУ "Бориславнафтогаз" ПАТ "Укрнафта" та загазовані ділянки міста) та Сокільниках (впив міжнародної автомагістралі Київ – Чоп, об’їзної кільцевої та вплив повітряних мас на межі агломерації Львів).

Війтик наголосили, що таким чином у департаменті екології Львівської ОВА планують моніторити вплив на повітря міжнародних автомагістралей та промислових зон.

"Організація та розширення мережі стаціонарних постів проводиться, в тому числі завдяки залученню коштів міжнародної технічної допомоги у рамках міжнародного проєкту "Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України", що впроваджується в Україні, зокрема у Червоноградському районі Львівщини, Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, впродовж останнього кварталу 2023 року у Львові провели заміри щодо якості атмосферного повітря на 37 перехрестях та на семи з них виявили перевищення забруднюючих речовин у повітрі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.