Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Четвер, 22 лютого 2024, 12:15

Торік Львівщина увійшла в трійку областей, які перерахували найбільше реверсних дотацій

Львівщина

Минулого року Львівщина перерахувала 2 383 мільйони гривень реверсних дотацій.

Про це повідомляє Громадський Рух "Чесно". 

Впродовж 2023 року в Україні вдвічі зросла кількість громад із критичним рівнем фінансової стійкості. Зокрема, у 119 громад в структурі бюджету понад 50% становить базова дотація, що на 69 більше, ніж у 2021 році.

З-поміж регіонів найбільше базових дотацій торік отримали громади Харківської, Закарпатської, Запорізької та Херсонської областей. Водночас найбільше реверсних дотацій перерахували громади Дніпропетровської, Київської та Львівської областей.

Зокрема, минулого року Львівщина отримала 1 619 млн грн базових дотацій та перерахувала 2 383 млн грн реверсних дотацій. 

На десять громад припадало понад 45% всього обсягу реверсних дотацій. Серед них шість громад – обласних центрів: Дніпровська, Львівська, Черкаська, Вінницька, Полтавська, Житомирська міські громади, а також Криворізька, Яворівська (Львівщина), Мукачівська міські громади та Черкаська селищна громада.

У 2023 році до переліку громад із найбільшими реверсними дотаціями потрапили Житомирська, Яворівська, Мукачівська міські громади та Черкаська селищна.

Нагадаємо, на перших місцях в рейтингу спроможності бюджетів територіальних громад за дев'ять місяців 2023 року опинилися Солонківська та Яворівська ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.