Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський історичний музей

Четвер, 22 лютого 2024, 11:23

Львівському історичному музею планують надати статус національного

Львівський історичний музей

Депутати облради ініціюють процедуру надання Львівському історичному музею статус національного.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 21 лютого, на засіданні комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської облради депутати напрацювали проєкт звернення до Президента України, КМУ, Міністерства культури та інформаційної політики з проханням надати КЗ ЛОР "Львівський історичний музей" статус національного. 

Як пояснив голова комісії з питань культури Святослав Шеремета, Львівський історичний музей налічує понад 370 тисяч музейних експонатів та є однією з найстаріших та найбагатших культурних установ України. Також музей виконує важливу роль як національний центр у збереженні і популяризації історії України.

"1 січня, росія цілеспрямовано знищила одну з експозицій – Історико-меморіальний музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, влучивши "шахедами" в будинок, останню штаб-квартиру легендарного командувача УПА. Тому, надання статусу "національний" КЗ ЛОР "Львівський історичний музей" буде гідною відповіддю російському агресору і свідченням незламності українського духу. Підкреслить його вагомий внесок у культурний розвиток України як внутрішньо, так і на міжнародному рівні" – додав Святослав Шеремета.

Зазначимо, у 2022 році музей став прихистком для пам’яток з інших музеїв України, що були під загрозою знищення російськими окупантами.

Додамо, з 2016 року Львівський історичний музей очолює Роман Чмелик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.