Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Метте Фредеріксен і Володимир Зеленський

ФБ Жовкви

П'ятниця, 23 лютого 2024, 15:45

Володимир Зеленський підписав у Львові безпекову угоду з першою країною за межами G7

Метте Фредеріксен і Володимир Зеленський

Президент України підписав з Данією безпекову угоду про надання військової підтримки, а також довгострокову фінансову допомогу.

Про це повідомив заступник глави Офісу Президента Ігор Жовква на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні, 23 лютого, у Львові Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Данією.
 
За його словами, Данія – перша країна, що не є членом Групи Семи, з якою ми уклади подібну угоду.
 
"З ключового – конкретні обсяги підтримки нашої держави. У 2024 році військова підтримка Данії становитиме щонайменше 1,8 млрд євро. Крім того, Данський Фонд на підтримку України виділив 8,5 млрд євро на поточну підтримку нашої держави у 2023-2028 роках" – написав Ігор Жовква.
 
 
Данія як співголова Коаліції військово-повітряних сил (AFCC) та учасник Коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони: "підтримуватиме зусилля із забезпечення цілісного потенціалу F-16 через Коаліцію військово-повітряних сил (AFCC), зокрема шляхом надання винищувачів, боєприпасів, тренажерів та навчання, а також роблячи внесок у довгострокове обслуговування винищувачів і створення належних умов в Україні"
 
Данія продовжуватиме надавати підтримку Україні протягом десяти років строку дії цієї Угоди і з можливістю його продовження за згодою сторін.
 
Нагадаємо, сьогодні, з робочим візитом у Львові перебуває президент України Володимир Зеленський разом із Прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.