Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Гримак

Прес-реліз,   Неділя, 25 лютого 2024, 09:20

"Дрони помсти": у Львові на аукціоні для військових зібрали понад мільйон гривень

Ірина Гримак

24 лютого у Львові провели масштабний благодійний аукціон "Дрони помсти", організаторами якого виступили благодійний фонд Ірини Гримак "Львівщина" і Будинок воїна.

Завдяки благодійникам вдалося зібрати понад мільйон гривень. На ці кошти закуплять FPV-дрони для чотирьох бригад - 125-ї бригади територіальної оборони, 24-ї механізованої бригади, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, 103-ї бригади сил територіальної оборони.

FPV -дрони - це ударні дрони, які дають можливість знищувати дороговартісну техніку ворога і не витрачати снарядів, яких часто бракує.

"Збройні сили відчайдушно, без будь-яких натяків на страх чи зневіру борються на фронті, де вороги знищують наші території. Тому важливо у кожному куточку нашої країни і далеко за її межами говорити щоденно про війну в Україні. І та мрія, надія, яка живе у серці синьо-жовтого кольору, виливається у такі події як аукціони та інші заходи, якими українці намагаються допомогти нашому війську", - сказала засновниця благодійного фонду "Львівщина", депутатка Ірина Гримак.

Серед лотів аукціону представили прапор з автографом Валерія Залужного, картину "Дерусифікація", крило "шахеда", збитого над Львівщиною, боксерські рукавиці Віталія Кличка, легендарну поштову марку "Руський корабель", тубуси, які привезли зі зони активних бойових дій, скульптуру, зроблену з ворожої ракети, шолом з Революції Гідності, який один з активістів відібрав у беркутівця, футболку з автографом Коноплянки, книга з автографом Гудименка та інші.

"24 лютого 2022 року став днем, коли ми знову об'єдналися у єдиний великий кулак проти ворога. В один великий кулак заради перемоги, свободи і наших цінностей. Дякую кожному, хто долучився до нашого аукціону", - наголосила директорка обласного Будинку воїна Марія Петришин.

До заходу також долучився владика Степан Сус, дитяча студія балету "Життя" «СМАЙЛИКИ» та Ірина Мазур, музикант Віктор Винник, вокальний ансамбль "ОРФЕЙ", український співак і боєць ЗСУ Андрій Хавунка, Віктор Легкодух, Роксоляна Шимчук, неймовірна десятирічна волонтерка зі Львівщини Анна-Марія Герман,адвокат і військовослужбовець ЗСУ Масі Найєм, соціальне кафе "Базилік" і благодійний фонд Уляни Кузик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.