Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

швидка допомога

Понеділок, 26 лютого 2024, 12:15

Літвінська хоче вийти на глобальний рівень думки про соціальний транспорт у Соснівці

швидка допомога

Реабілітаційна лікарня у Соснівці просила облраду виділити низькопідлоговий мікроавтобус для транспортування захисників, а отримала карету швидкої.

У четвер, 22 лютого, постійна комісія з питань охорони здоров'я Львівської обласної ради розглянула лист постійної комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань щодо депутатського звернення С. Буняка про придбання спеціалізованого автотранспорту для реабілітаційного центру у м. Соснівці.

Як повідомила директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Наталія Літвінська, йдеться про транспортацію пацієнтів між закладами охорони здоров'я, для якої необхідно спеціальний низькопідлоговий мікроавтобус. 

"Якщо це є транспортування за показаннями, керівник повинна б була написати листа, у якому вказати, в якій кількості вона здійснює щоденно транспортування пацієнтів за показаннями. Тому що сьогодні, ні карета швидкої медичної допомоги екстренки не відмовляє, і ми ще два тижні тому передали для Соснівки машину великої карети екстреної медичної допомоги, як гуманітарну допомогу" – пояснила Наталія Літвінська.

Вона також наголосила, що кожен заклад охорони здоров'я буде стикатися з тим, що потрібно буде забрати захисників з госпіталю і завести у свою територіальну громаду чи служби соціального захисту, тому цей транспорт не повинен стояти на балансі Соснівки. Такі питання необхідно ставити глобальніше, щоб кожна територіальна громада закупила такий низькопідлоговий автобус, який могли б використовувати як соціальний транспорт. 

"Їх не цікавить санітарний автотранспорт, який є профільним. Заклад охорони здоров'я надає медичну послугу, а те про що ми говоримо, це соціальна послуга. Так це правильна послуга, ніхто не заперечує, що такого немає бути, але це не про заклад охорони здоров'я"  додала Наталія Літвінська.

Голова комісії Анна Ярмола пояснила, що для лікарні відновного лікування у Соснівці знайшли машину, яка б закривала потреби транспортування захисників, але запит не задовольнив заявника. Тому вона запропонувала відкласти це питання до завершення процесу об'єднання закладів, щоб тоді прийняти остаточне рішення.

Нагадаємо, у вересні 2023 року депутати облради погодили ліквідацію Львівської лікарні відновного лікування № 3  у Соснівці шляхом приєднання його до Львівської обласної клінічної лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.