Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Вівторок, 27 лютого 2024, 09:16

На Львівщині прощатимуться з шістьма бійцями, які загинули у бою з окупантами

Львівщина

Сьогодні на Львівщині прощатимуться з шістьма Героями, які загинули у боротьбі з російськими загарбниками.

Про це повідомляє Львівська ОВА на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 27 лютого, у Львівській області прощаються з бійцями: Василь Кольбух з Добросинсько-Магерівської ОТГ, Тарас Сороколітта Олег Панін зі Львова, Володимир Бахчиванжи з Бердянська, Петро Лопатовський з Мостиської ОТГ, Ігор Грицан зі Стрийської ОТГ, які загинули у боротьбі з російськими загарбниками. 

"Василь Кольбух – житель села Магерів Добросинсько-Магерівської громади. Воїн був молодшим сержантом військової частини А4856. Загинув 13 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Богданівка Донецької області у віці 33 роки.

Тарас Сороколіт – львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Після проходження навчань виконував бойові завдання у лавах 37-ї окремої бригади морської піхоти Військово-морських Сил Збройних Сил України.

Олег Панін – львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність бойового досвіду, добровільно став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління "Захід" Сил територіальної оборони. Не зважаючи на отримане поранення, повернувся на передову до побратимів.

Володимир Бахчиванжи ("Докер") – уродженець міста Бердянськ Запорізької області. Із початком повномасштабного вторгнення став добровольцем Воював у лавах 3-ї окремої штурмової бригади За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України "Золотий хрест" та нагрудним знаком "Ветеран війни".

Петро Лопатовський – житель села Стоянці Мостиської громади. Був сапером інженерно-саперного взводу однієї з військових частин. Загинув 17 лютого 2024 року від поранень, отриманих внаслідок мінометного обстрілу біля населеного пункту Ласточкине Донецької області.

Ігор Грицан – народився у селі Великі Дідушичі Стрийської громади. Проживав з сім’єю у м. Стрию та навчався в Стрийському аграрному коледжі. Служив в Стрию та Червонограді на посаді майстер-сержант, брав участь в АТО з 2019-2021 роки. Нагороджений почесним знаком Головнокомандувача Збройних сил України "Ветеран Військової служби". Після повномасштабного вторгнення долучився до захисту держави від окупантів. Помер після важкої хвороби у лікарні" – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.