Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олена Гунько

Фб управління ІТ Львова

П'ятниця, 1 березня 2024, 10:20

Олена Гунько стала заступницею цифрової трансформації у безсмертного Садового

Олена Гунько

У Львівській міськраді створили посаду заступника з цифрової трансформації, яку очолила Олена Гунько.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львівській міській раді вводять посаду заступника з цифрової трансформації (CDTO – chief digital transformation officer), яку очолить керівниця управління інформаційних технологій Львівської міської ради Олена Гунько.

У межах реформи структури міськради управління інформаційних технологій вирішили ліквідувати. 

У підпорядкуванні CDTO буде комунальне підприємство "Міський центр інформаційних технологій", яке забезпечує реалізацію операційних завдань у сфері цифровізації.

"Зараз ми проходимо зміну структури Львівської міської ради і впроваджуємо позицію CDTO Львова. Базові рішення для цього вже прийняті. Головні акценти цієї посади: максимальна прозорість, цифровізація і також дуже важливо те, що CDTO Львова ввійде в національну мережу CDTO, яка координується міністерством цифрової трансформації" – пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Основними пріоритетними проєктами у сфері цифрової трансформації на 2024 рік у Львові будуть:

- забезпечення розвитку електронних інструментів для ефективної взаємодії мешканців громади з структурними підрозділами Львівської міської ради (розвиток електронних адміністративних послуг, мобільних застосунків тощо);

- підвищення рівня автоматизації управлінських процесів Львівської міської ради, а також підпорядкованих комунальних підприємств;

- підтримка та вдосконалення інформаційної безпеки та відмовостійкості функціонування міських електронних сервісів;

- розвиток програм навчання для підвищення цифрової грамотності населення громади: створення центру Дія.Освіта у Львові;

- забезпечення тісної взаємодії з Міністерством цифрової трансформації України.

Зазначимо, Олена Гунько обрали керівницею управління інформаційних технологій Львівської міськради у 2019 році. До цього вона працювала на посаді аналітика програми аналізу та досліджень Комунальної установи Інститут міста, а у 2017 році була керівницею проєкту "Відкриті дані Львова" у ЛКП "Міський центр інформаційних технологій".

Олена Гунько закінчила ЛНУ ім. І. Франка за спеціальністю "Соціологія".

Додамо, у 2022 році Гунько задекларувала 525 785 грн зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.