Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Середа, 6 березня 2024, 12:55

У Львівській ОВА роз'яснили правила перебування у прикордонній зоні

пункт пропуску

Зміни не стосуються порядку перебування осіб в контрольованих прикордонних районах.

Про це сьогодні, 6 березня, на брифінгу у Львівській ОВА повідомив заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонної служби, підполковник Сергій Курило.

Він зазначив, що згідно до внесених змін до законодавства України, відбувається забезпечення спеціального прикордонного режиму, зокрема заборона в'їзду, перебування, проведення робіт у смузі місцевості 30-50 метрів від лінії державного кордону. 

"Вказана земельна ділянка визначена для перебування виключно військовослужбовців для здійснення її охорони та оборони. Але передбачається дозвіл на перебування в даній смузі, який у Львівській області надає 7 прикордонний загін" – пояснив Сергій Курило.

Для отримання такого дозволу громадянам необхідно надати пакет документів, серед них: документ, який підтведжує громадянство,  вид на отримання дозвлу (проживання, перебування, проведення робіт) та термін дії вказаного дозволу.

Рішення про надання дозволу або відмову в наданні дозволу приймається протягом десяти робочих днів.

Зміни не стосуються порядку перебування осіб в контрольованих прикордонних районах, у цих зонах громадяни можуть перебувати з документом, що підтверджує їхню особу.

Нагадаємо, у січні цього року уряд посилив прикордонний режим на заході України.

Додамо, у 2022 році на території Яворівщини встановлено прикордонну смугу, де запроваджено прикордонний режим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.