Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Четвер, 7 березня 2024, 15:45

З наступного року Кабмін України припинить фінансувати школи, де навчається мала кількість учнів

школа

З 2025 року припинять фінансування шкіл, в яких навчається до 45 учнів.  

Про це повідомляє "Всеосвіта".

Кабінет Міністрів України припинить фінансувати коштом освітньої субвенції заклади освіти з кількістю учнів менш як 45 осіб з 1 вересня 2025 року та менш як 60 осіб з 1 вересня 2026 року.

Відповідні зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а також і формули розподілу освітньої субвенції, були затверджені урядом.

Посадовці МОН України зазначають – таке рішення має стимулювати підвищення ефективності шкільної мережі та якості освіти. До Порядку надання і формули розподілу освітньої субвенції внесено й ряд інших змін, які мають привести ці документи у відповідність до закону "Про Державний бюджет на 2024 рік".

На сайті Міністерства освіти і науки України повідомляється, що для розрахунку розміру субвенції у 2024 році використовуватимуть розрахункову наповнюваність класів, визначену на 2022 рік. Однак надалі від фінансування шкіл з малою кількістю учнів планують відмовитися.

Рішенням уряду змінено розрахунок освітньої субвенції для приватних шкіл. Також було виключено норми, які дозволяли використовувати залишки освітньої субвенції на створення безпечних умов у школах, запроваджених під час пандемії COVID-19, і норму щодо спрямування коштів на проведення розрахунків за комунальні послуги, стипендії та ін. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.