Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

собаки

П'ятниця, 8 березня 2024, 15:05

У Львові усім ветеринарним клінікам заборонили приймати тварин, які не вакциновані від сказу

собаки

У двох приватних клініках міста запровадили карантин на два місяці через сказ у собаки породи хаскі.

Про це повідомило головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області. 

Відповідно до протоколу засідання Місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Львівської міської ради всім ветеринарним клінікам, які провадять ветеринарну практику на території Львівської МТГ, заборонено здійснювати прийом тварин та будь-які маніпуляції (окрім вакцинації проти сказу) без вакцинації тварин проти сказу.

Це зумовлено тим, що на території приватних ветеринарних клінік: "Євровет" (м. Львів, вулиця Софії Яблонської, буд. № 8 та "Алден-Вет" (м. Львів, вулиця Кульпарківська, буд. № 160) запроваджено карантинні обмеження через те, що в одній із них від сказу помер собака.

Карантинні обмеження по сказу будуть скасовані через два місяці з дня останнього випадку захворювання тварин на сказ за умови виконання всіх заходів, передбачених комплексним планом та діючою Інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин.

25 лютого собаку породи Хаскі привезли із Старого Самбора у львівську ветклініку. Тварина мала симптоми рвоти протягом 5-ти днів після прийому їжі, утруднене ковтання та згодом повна відмова від їжі. 
 
Пізніше тварина протягом чотирьох днів перебувала на лікуванні у двох приватних ветеринарних клініках у Львові. Спершу кілька днів у "Євровет" (вул. Яблонської), потім у "Алден-Вет" (вул. Кульпарківська). Вночі 29 лютого собака помер у ветклініці "Алден-Вет". Працівники клініки провели експрес-тестування на сказ, який показав позитивний результат. 
 

Нагадаємо, 22 лютого у ЛКП "Лев" померла виловлена напередодні на вул. Гоголя собака. Лабораторна експертиза показала, що причиною смерті був сказ.

Тоді ЛКП "Лев" закрили на карантин на 2 місяці через виявлення сказу у вуличного собаки. А для домашніх тварин у місті почали проводити безкоштовну вакцинацію від сказу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.