Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб ЄС Львів

Четвер, 14 березня 2024, 14:45

Євген Кузик наполягає на новій стратегії розвитку медицини Львова

Євген Кузик

Депутати звернулися до міського голови з проханням відновити діяльність робочої групи з напрацювання медичної стратегії розвитку Львова.

Про це передає пресслужба львівського осередку партії Європейська Солідарність.

Під час чергового засідання постійної комісії охорони здоровʼя та соціального захисту Львівської міськради депутати вкотре звернулися до міського голови з проханням відновити діяльність робочої групи з напрацювання медичної стратегії розвитку Львова.

"Лише стратегічне бачення дасть змогу місту як у воєнний, так і в післявоєнний періоди комплексно розвинути медицину та зрозуміти, які ресурси необхідні для надання якісної та висококваліфікованої медичної допомоги" – переконаний секретар комісії, депутат фракції Європейська Солідарність Євген Кузик.

"Аби сприяти поліпшенню й розвитку системи охорони здоров'я у нашому місті, доцільно напрацювати деталізований план розвитку медицини Львова. Адже, проаналізувавши ситуацію, ми помітили: після створення ТМО, розвиток поліклінік, тобто діагностики та профілактики захворювань, на жаль, призупинився.

На сьогодні ми продовжуємо вивчати і вносити зміни до реалізації міських медичних програм. Саме тому консультативна та експертна підтримка в розробці й впровадженні медичної політики міста потребує комплексного підходу. До цієї роботи варто долучити депутатів, представників медичних установ, медичних університетів та коледжів" – зазначив Кузик.

За словами депутата, особливу увагу слід звернути на роботу первинної ланки медицини – наших поліклінік, сімейних лікарів, які найбільше контактують із людьми та здатні вчасно виявляти захворювання.

"Наголошую, 70% усіх звернень львів'ян до медичних закладів стосуються, власне, поліклінік. Завдання – пропорційно й послідовно розвивати, дбати про всі, без винятків, медичні заклади нашого міста. А визначити правильне співвідношення допоможе саме медична стратегія" – вважає депутат.

Крім того, депутати погодили "розписи" використання коштів, виділених із бюджету розвитку на 2024 рік, як внесок у статутний капітал поліклінік та лікарень, аби поліпшити якість надання медичних послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.