Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Москаленко

Четвер, 14 березня 2024, 15:54

Москаленко приєднає Львів до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків

Андрій Москаленко

У міськраді напрацювали проєкт ухвали про приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 13 березня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

"З метою сприяння реалізації механізмів для досягнення рівності можливостей жінок і чоловіків у житті Львівської МТГ міська рада ухвалила: приєднатися до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад" – йдеться у проєкті ухвали.

Підписати Європейську хартію рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад від імені Львова уповноважили першого заступника міського голови Андрія Москаленка.

Зазначимо, Європейську хартію рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад у 2004 році розробила Рада європейських муніципалітетів і регіонів (РЄМР), членом якої Асоціація міст України є з 2002 року.

Хартія, підтримана Європейською комісією, закликає місцеві та регіональні органи самоврядування взяти на себе зобов’язання використовувати чинні повноваження і партнерства для досягнення більшої рівності своїх громадян.

Підписання Хартії дозволяє органам місцевого самоврядування публічно продемонструвати відданість принципам рівності жінок і чоловіків та зобов’язання  реалізовувати їх на території своєї діяльності.

Для цього кожне місто-підписант розробляє План дій для досягнення рівності, у якому визначено пріоритети, дії та ресурси для їх реалізації. Європейську хартію рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад прийняли практично усі міста Європи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.