Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 20 березня 2024, 16:15

Міськрада готує 25 мільйонів на план просторового розвитку Львівської МТГ

Львів

У міськраді напрацювали проєкт ухвали про розроблення плану просторового розвитку території Львівської МТГ та готові виділити на це 25 мільйонів гривень.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 13 березня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про розроблення комплексного плану просторового розвитку території Львівської МТГ, який охоплює одночасно містобудівну документацію на місцевому рівні та документацію із землеустрою та розробляється на всю територію територіальної громади.

"З метою забезпечення сталого розвитку Львівської МТГ з дотриманням принципу збалансованості державних, громадських та приватних інтересів та узгодженого прийняття рішень щодо цілісного просторового розвитку населених пунктів як єдиної системи розселення і території за їх межами, визначення перспективного використання всієї території Львівської МТГ надати управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування дозвіл на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Львівської МТГ на всю територію територіальної громади" – йдеться в проєкті ухвали.

Згідно з проєктом ухвали, управління архітектури Львівської міськради має підготувати пропозиції щодо напрацювання завдання на розроблення цього комплексного плану, укласти відповідний договір з підрядником.

Розроблення цього комплексного плану просторового розвитку території Львівської МТГ фінансуватиметься з міського бюджету Львова.

Сьогодні на своєму засіданні комісія фінансів та планування бюджету Львівської міськради підтримала звернення управління архітектури Львова та погодила виділити 25 308 400 грн бюджетних коштів на розробку містобудівної документації цього комплексного плану.

Однак голова комісії фінансів Наталія Шелестак заявила, що у бюджеті Львова на 2024 рік витрати на розробку комплексного плану просторового розвитку території Львівської МТГ не передбачені й наразі зовсім немає зайвих коштів.

 

Зазначимо, комплексний план просторового розвитку території територіальної громади, згідно з українським законодавством, органи місцевого самоврядування мають розробити до 1 січня 2025 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.