Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

lvivoblrada.gov.ua

Четвер, 21 березня 2024, 13:55

Понад 200 комунальних закладів Львівської МТГ перевірять на доступність

Львівська облрада

Аудит комунальних закладів області планують завершити до кінця травня цього року.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

В області запрацювала робоча група, яка перевірить на доступність обʼєкти майна спільної власності медичного, освітнього, соціального та інших профілів Львівської обласної ради.

Спочатку робоча група перевірить заклади медичного і культурного напрямків у Львівській громаді.

За словами представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на Львівщині Тараса Подвірного, що у Львівській громаді знаходиться 106 з 210 об'єктів обласної комунальної власності. З них обрано 20, які  обстежать першочергово. Це найбільші заклади медичного і культурного напрямків, в яких працює понад 15 тисяч працівників.

Робоча група здійснить виїзди й проведе моніторинг доступності об'єктів інфраструктури цих комунальних закладів відповідно до потреб осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, осіб похилого віку, вагітних жінок, дітей до 4-ох років, травмованих військовослужбовців.

"Усі мають мати рівні можливості доступу до комунальних закладів. У листопаді були затверджені нові державні будівельні норми. А тому жоден заклад наразі не відповідає цим нормам, окрім нового будівництва. У переліку уже враховані професійно-технічні училища, які ми приєднали до Львівської обласної ради у лютому" – зазначив Тарас Подвірний.

До 31 травня робоча група планує обстежити об'єкти у 41 громаді семи районів Львівщини. Після чого група напрацює рекомендації та пропозиції з усунення інформаційних й архітектурних недоліків обласних комунальних закладів та підприємств. Відтак, залучивши міжнародних донорів, група працюватиме над усуненням найбільших проблем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.