Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

lviv.dei.gov.ua

Середа, 27 березня 2024, 14:34

На Яворівщині незаконно вирубали майже 70 дерев

вирубка дерев

Загальний розмір шкоди завданої довкіллю становить 292 тисячі гривень.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екоінспектори виявили незаконну зрізку 66 дерев різних порід на території Яворівського району.

"Під час виїзду в селі Липник Яворівського району фахівці інспекції виявили 19 пнів, внаслідок незаконної рубки дерев породи липа. Загальний розмір шкоди завданої довкіллю, розрахований фахівцями інспекції, становить 37 275 грн.

Крім цього, в рамках даного виїзду на території Дрогомишльського старостинського округу вздовж дороги Дрогомишль-Липовець державними інспекторами також виявлено незаконну рубку дерев порід дуб, сосна, осика, вільха та клен в кількості 47 шт. Завдана довкіллю шкода становить 255 641 грн" – йдеться у повідомленні.

Держекоінспекція скерувала матеріали обстеження до поліції, а загальна сума завданих довкіллю збитків становить 292 916 грн. 

Додамо, 8 посадовців лісгоспів на Львівщині підозрюють у вирубці дерев на 64 мільйони гривень. За два роки незаконних рубок рідколісся знищено понад 10 тисяч дерев цінних порід на території пʼяти державних підприємств.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.