Зміст статті

26 березня 2024

Звіт фракції Європейська Солідарність у Львівській міськраді

Звіт фракції Європейська Солідарність у Львівській міській раді за 2023 рік.

Депутати фракції Європейська Солідарність у Львівській міській раді публічно звітують за 2023 рік.

Цей звіт про підсумки, зусилля, досягнення та перспективи на майбутнє, спрямовані на Перемогу України. У 2023 році фракція Європейської Солідарності працювала над ініціативами та програмами, які мають на меті покращення якості життя львів'ян та розвиток України в умовах війни.

За результатами моніторингу Громадянської мережі "Опора" депутати фракції Європейська Солідарність у Львівській міській раді отримали найбільшу кількість позитивних оцінок від експертів за свою діяльність у 2022 році. Так, позитивні оцінки – "4" та "5" отримали 24 депутати, а це 92% від усього складу фракції.

Деякі з ключових ініціатив 2023 року:


Допомога Збройним силам України. Війна.

– Прийняли загальноміську Програму підтримки Збройних Сил України. У 2023 році на цю програму з міського бюджету виділили 1 мільярд гривень.

– Прийняли унікальну для України Програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні чи отримали важку інвалідність (1-ї групи) внаслідок війни. Щороку дітки отримуватимуть 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення – до досягнення повноліття.

– Ініціювали та затвердили взірець меморіальної таблички для вшанування пам'яті захисників, які загинули в російсько-українській війні.

– Відзначили військових та волонтерів з нагоди Дня волонтера та Дня Збройних сил України.

– Здійснили систематичні поїздки до однопартійців, які боронять Україну на лінії фронту.


Економіка в умовах війни.

– Підтримали розвиток чи започаткування бізнесу для ветеранів та ветеранок. У 2023 році депутати проголосували за 30 ваучерів для ветеранів, ветеранок, їхніх чоловіків та дружин. Кожен отримав до 300 тис. гривень на розвиток чи початок власного бізнесу.


Культура та освіта в умовах війни.

– Затвердили премії Львівської міської ради видатним діячам фізичної культури і спорту Львівської міської територіальної громади.

– Ініціювали проведення низки заходів охорони ментального здоров'я дітей та їхньої психоціальної підтримки.

– Запровадили включення регбі-5 для дітей Львівської міської територіальної громади до переліку Львівських шкільних ліг.

– Ініціювали та затвердили почесну відзнаку Львівської міської територіальної громади.

– Відзначили 100  найкращих дитячих тренерів, які працюють у 42-х видах спорту, премією Львівської Міської Ради "Дитячий тренер 2023".


Медицина.

– Відзначили 25 найкращих сімейних лікарів та медсестер міста. Йдеться про медиків, які мають найвищий показник роботи, а їх визначила комісія з оцінки виконання міської програми "Здоров'я львів'ян".

– Сприяли виділенню коштів для статутних капіталів поліклінік Льова, крім того працюємо над загальним планом розвитку поліклінік Львова та стратегії медицини загалом.

– Прийняли Міську програму доступної дефібриляції у комунальних підприємствах Львова.

– Ініціювали закупівлю комп'ютерної томографії для Другого ТМО Львова.


Освіта.

– Ініціювали та затвердили Програму встановлення модульних комунальних закладів дошкільної освіти (садків) для дітей Львівської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.


Житло-комунальне господарство.

– Підтримали ухвалу "Про деякі питання управління комунальними підприємствами". На двох комунальних підприємствах міста – Львівводоканал і Львівсвітло утворили Наглядові ради.


фото: Фб Фракції ЄС у Львівській міськраді

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.